Rouw en Kintsugi

Kintsugi een goudenverbinding

Het woord kintsugi komt van het Japanse kin (goud) en tsugi (verbinding), en betekent letterlijk goudverbinding. Kintsugi is een Japanse herstelvorm waarbij men gebroken aardewerk met goudlijm opnieuw verbindt. Het gebroken aardewerk wordt niet weggegooid. Er wordt ook geen poging gedaan om de breuklijnen te verdoezelen of weg te werken. Met goudpoeder worden de breuklijnen juist geaccentueerd en worden het zeer zichtbare goudaders.

Een Kintsugi meester gaat de scherven zorgvuldig en liefdevol herstellen, heel geduldig en volledig in het nu. Door de gouden breuklijnen zichtbaar te maken zal het gebroken aardewerk nooit meer hetzelfde zijn. Het benadrukt juist dat er schoonheid te vinden is in een breuk. Kintsugi is gelinkt aan de Wabi-Sabi filosofie (Zen Boeddhisme) waarin de acceptatie van vergankelijkheid en imperfectie centraal staat.

 

Coachingsessie met Kintsugi

Kintsugi is een ondersteunende metafoor die waardevol is voor jouw verlieservaring. Het is een genezingsproces dat jou zal helpen bij het omarmen van je emotionele wonde. Zo kun je schoonheid en kracht vinden in jouw unieke litteken. Je gaat aan de hand van de Kintsugi filosofie stilstaan bij jouw verlies en gouden verbinding maken met jouw verlies. Als rouwcoach maak ik een vertaling van Kintsugi naar het verlies van jouw dierbare. De Coachingssessie met Kintsugi  is een verrijkende ervaring  waar jouw verlies centraal staat.

“Je bent misschien gebroken maar je bent er nog”

Praktische info

– 2 uur coaching (rouw/verlies/verdriet)

– Eigen kit van Chiyu om mee te werken en naar huis te nemen

– Aardewerk om te herstellen en naar huis te nemen 

– Een ervaring die een gouden rand geeft aan jouw verlies

– 1 uur Kintsugi initiatie

Prijs €195 (3 uur)