Ondernemend in rouw

Rouw op mijn bord

Rouw op mijn bord

Maandelijks organiseer ik samen met Lieselotte van the Changemakers Academy ‘rouw op mijn bord’.  
Tijdens een lekker & gezond ontbijt gaan we met (max.) 8 ondernemers uit de rouwsector samen in gesprek. Laat ons er geen doekjes om winden: ondernemen met een rouwaanbod is niet zo vanzelfsprekend. In
verschillende gesprekken hierover met collega’s en concullega’s komen volgende thema’s telkens terug: zichtbaarheid, je plek innemen, zelfzorg, een authentiek aanbod, prijszetting, commercieel zijn …

Lees meer

Waarom verbinding zo belangrijk is:

Zelf moest ik hier ook mijn weg in vinden en aan sommige thema’s blijf ik verderwerken. Met ‘rouw op mijn bord’ wil ik jou als ondernemer laten verbinden met andere ondernemers uit de rouwsfeer. Want ik geloof dat wanneer je in deze thema’s verbinding vindt bij elkaar dit zal leiden tot gezamenlijke groei

Voordat ik startte met ‘ik rouw’ was ik 8 jaar solo ondernemer. Ik was ervan overtuigd dat je als ondernemer alles alleen moest doen. Nu denk ik dat niets minder waar is. Ik geloof elke dag meer in het wij-verhaal als ondernemer. Waarom zou je op je eentje zitten ‘struggelen’ als je van elkaar kunt leren en elkaar kunt inspireren?

Klinkt dit herkenbaar voor jou? En wil jij hier niet langer alleen in staan? Wil jij graag in verbinding gaan met mensen die ook een verschil willen maken rond het thema rouw en verlies? Geloof jij in de kracht van kwetsbaarheid? Gun jij het jezelf om je voetjes onder tafel te schuiven en te mogen ontvangen?

Zit jij straks samen met Lieselotte en mij aan tafel voor de volgende editie  van ‘rouw op mijn bord’?

Reserveer dan nu jouw plek op één van de edities van ‘rouw op mijn bord’!

Je kan ons ook volgen op Instagram!

Wat mag je verwachten?

 • dieper inzicht rond het thema ‘zichtbaarheid’
 • een heerlijk en gezond ontbijt
 • ideeën en tips uitwisselen rond het thema
 • in verbinding gaan met gelijkgestemden
 • groeikracht van het wij-verhaal
   

Praktisch:

Wanneer?

 • 27 oktober: thema ‘in flow zijn’ (6 plekjes)
 • 17 november: thema volgt
 • 15 december: thema volgt

Telkens van:  9.00u-12.30u

Prijs: € 139,00 excl. BTW 

Waar? The Changemakers Academy, Mechelbaan 390, 2580 Putte

Schrijf je in via deze link.

Rouw op mijn bord – Summer edition

Op 14 juli doen we het anders bij Rouw op mijn bord. Ditmaal geen ontbijt van Kostbaar in The Changemaker Academy. Nee, we trekken met het hele team én VertRouw naar Klooster12 in Lier.

Want wij gaan iets moois, iets helends, iets kwetsbaars, iets puurs doen. Voor onszelf, voor ons verlies en voor wie we zijn als ondernemer in de rouwsector.

Het thema van deze dag is ‘stilstaan bij je eigen verdriet‘.

Lees meer

We hebben allemaal onze missie die we in de wereld zetten om een verschil te kunnen maken in het thema afscheid, rouw en herdenken. Elk vanuit onze eigen beweegredenen. Misschien ben jij in deze sector door het familiebedrijf, een eigen verlies of gewoon omdat deze sector je aanspreekt?

Werken in en rond deze thema’s laat ons zien hoe kwetsbaar en fragiel het leven is. Het laat ook zien dat niet alleen wij maar ook veel anderen een verlies te dragen hebben. Door veel gericht te zijn op de ander vergeten we soms onszelf hier in te zien. Vergeten we dat ook wij te dragen hebben, dat wij ook missen, dat wij ook voelen en niet enkel en alleen voor de ander maar ook voor onszelf.

Het is niet altijd even makkelijk om in je eigen verlies gezien te worden en hierin ruimte in te nemen als ‘de expert’, ‘de professional’. Want: ‘jij werkt er toch alle dagen mee, dus jij weet het wel!’. ‘Jij weet er zoveel over, dus jij weet hoe het moet’. Alsof er een verwachting geschept wordt door de ander of creëren wij deze verwachtingen naar onszelf toe?

14 juli gaan we het anders doen! We gaan stilstaan, verstillen, voelen, toelaten, zuurstof nemen, plek nemen en vooral verbinden. Verbinden met onszelf, ons verlies, ons gevoel en verbinden met de ander.

14 juli gaat een geschenk zijn! Een dag die een nieuwe herinnering zal geven aan wie je mist. Voel jij wat ik bedoel met bovenstaande woorden? Voel jij diep van binnen dat je dit nodig hebt? Voel jij JA, ik wil daar zijn? Stuur me dan een mailtje amy@ikrouw.be. Wij van The Changemaker Academy (systemisch coach), VertRouw (afscheids- & herdenkingsplanner) en Ik rouw (rouwinspirator) kijken er naar uit om je te verwelkomen op deze magische dag.

Wat mag je verwachten?

Op een prachtige locatie Klooster12 gaan we stilstaan bij ons eigen verdriet en verlies. We gaan samen via woorden en rituelen invoelen bij onszelf. Een dag waar jij centraal staat, een dag waar je geest en je lichaam gevoed zullen worden. Het ‘zorgen voor’ is die dag ‘wij zorgen voor jou’.
 

Praktisch:

Waar? Klooster12 in Lier

Wanneer? 14 juli van 9.30u- 16.30u

Prijs? € 195,00 excl. BTW

Schrijf je in via deze link.

Mentor-me sessies

Je zit met een idee, een droom, een project dat al even door je hoofd speelt.
Maar is dit wel haalbaar? Kun je dat wel? Is hier wel vraag naar? Gaan mensen hiervoor willen betalen? Er zijn al gelijkaardige diensten/producten op de markt? Waar moet je beginnen?

Herkenbaar? Misschien ben je nog in opleiding of twijfel je om er een te volgen? Misschien ben je een start-up? Misschien ben je al jaren bezig maar ben je bang om iets nieuws toe te voegen aan je aanbod?

Lees meer

Op zo’n moment is het van belang dat je afstemt met iemand die ervaring heeft en kennis heeft van ondernemen en de rouwsector. Ongetwijfeld heb je het al afgetoetst bij familie en vrienden en klinken deze goed bedoelde uitspraken je niet zo onbekend in de oren: ‘En wàt ga jij precies doen?!’, ‘Pfff, zo heel de dag met verdriet werken!’, ‘Ja maar dat bestaat toch al?!’, ‘Zou je niet gewoon blijven doen wat je nu doet?!’ En voor je het weet is je idee al gekelderd en is je moed laten zakken gemakkelijker dan hem bijeen te rapen. Vaak reageren mensen vanuit hun eigen angsten en projecteren ze deze op jou. Uit liefde om je te behoeden. Maar ondernemen is een vak apart.

Ondernemen is richting kiezen zonder 100% garantie te kunnen krijgen dat de oplossing zal kloppen. Ondernemen is je product en dienst op een kritische manier durven bekijken en doen wat nodig is. Mocht ondernemen echt moeiteloos verlopen dan zou iedereen het doen. Niet?

Een groeisessie is individueel en begint vanuit jouw hulpvraag. Tijdens groeisessies ga ik je stretchen door een meer diepgaande vraagstelling. Hierdoor word je missie en project helderder. Zo gaat het meer vorm krijgen en wordt het duidelijker welke keuzes je hierin zult moeten maken om je missie de wereld in te kunnen zetten. Ik ga strategisch meedenken en kijken naar de mogelijkheden die voor jou nog niet zichtbaar zijn. Een groeisessie kan gaan over iets praktisch waar je op vastloopt of een persoonlijke issue waar je mee zit.

Wat mag je verwachten na een groeisessie:

 • Dieper inzicht in het thema dat speelt;
 • Inspiratie en inzicht die je naar de volgende stappen zullen leiden;
 • Meer in contact zijn met je missie;
 • Persoonlijke groei in je ondernemerschap.

Een groeisessie is niet werken voor je zaak maar werken aan je zaak.

Prijs per sessie: €150 excl. BTW (1,5 uur)

Schrijf je in via deze link.

Tea(m) Time

Geen doodgewoon theekransje! De zomer staat voor de deur en dat willen we vieren met o.a. deze activiteit. Op 28 juli zal de eerste editie van Tea(m) Time plaatsvinden! We kozen de prachtige locatie van Klooster12!

Lees meer

Met dit event zetten we de deuren wagenwijd open voor alle ondernemers en start-ups in de rouwsfeer. Wij (Amy van Ik rouw, Lieselotte van The Changemakers Academy en Veerle van VertRouw) verwelkomen je graag voor een bijzondere namiddag van in verbinding gaan met elkaar. Zo krijgen de ondernemers van de verschillende edities van Rouw op mijn bord de kans om elkaar te ontmoeten. Voor de ondernemers die nog niet deelgenomen hebben, is het een mooie gelegenheid om te ontdekken wat de meerwaarde is van met elkaar in verbinding te gaan. Niet vanuit ‘ik en de ander’ maar vanuit WIJ! WIJ die samen een verschil willen maken, WIJ die samen een GROTER verschil kunnen maken. We kunnen zoveel leren van elkaar, we tillen elkaar naar een hoger niveau door in verbinding te gaan en dat is waar Ondernemend in rouw voor staat.

Op de prachtige locatie van Klooster12 gaan we met jou in gesprek. Lieselotte en ik brengen bij aanvang een inspirerend thema rond ondernemen naar voren. Maar wat we voornamelijk gaan doen is met jou in gesprek gaan. Connecteren en inspireren op een idyllische locatie met een heerlijk High Tea arrangement.

Ben je in opleiding rond één van de thema’s afscheid, rouw en/of herdenken? Ligt het plan van je missie nog maar net op de tafel of heb je de stap al gezet? Ben je al wat langer ondernemer? Dan zien we jou graag op 28 juli voor de eerste editie van Tea(m) Time – geen doodgewoon theekransje!

Praktisch

Opgelet: inschrijven is noodzakelijk.

Waar? Klooster12 in Lier

Wanneer? 28 juli van 13u tot 17u

Prijs? € 55,00 (€ 40,00 voor deelnemers van Rouw op mijn bord) excl. BTW

Schrijf je in via deze link.