Over mij

Amy

Amy Indjai

amy@ikrouw.be
0486 96 70 18

Wie is Amy Indjai


Zou je die vraag stellen aan mensen die mij goed kennen, dan zullen ze waarschijnlijk antwoorden: ‘Amy is een sterke vrouw, die al veel heeft meegemaakt in haar leven.’ Maar je wordt niet sterk geboren en het is mijn ervaring dat verlies en rouw mij hebben gemaakt tot wie ik nu ben.

Ik put uit die persoonlijke ervaring om mensen volledig te ondersteunen en te laten groeien bij hun rouw. Ook rouw op de werkvloer is een thema dat ik vakkundig kan begeleiden. Als ervaringsdeskundige en rouwcoach wil ik er graag voor jou zijn en een reddingsboei uitgooien op het moment dat je verdrinkt in je verdriet.

Ervaringsdeskundige


Al vanaf jonge leeftijd werd ik meerdere malen geconfronteerd met groot verlies. Zowel verlies door overlijden als ‘levend verlies’. Zo staat mijn hele gezin op mijn verlieslijn. Dit enorme verlies had een bijzonder grote impact en leerde me dat rouwen uniek en zeer persoonlijk is. Elke verlies vraagt om een ander soort rouw.

Na elk verlies moest ik mezelf heruitvinden. Telkens zocht ik naar manieren om toch verder te kunnen gaan, zonder in het verlies te verdrinken, zodat ik het verlies kon dragen in mijn leven als mama, partner en als zaakvoerder. Ik heb mij vaak heel erg alleen en onbegrepen gevoeld. Gedachten als ‘dit kan ik niet meer aan’, of ‘laat deze hartbrekende pijn alsjeblieft stoppen’, spookten regelmatig door mijn hoofd. Als ik terugkijk op die periodes, dan ben ik blij om te zien dat ik van elk rouwproces veel geleerd heb. Ik weet uit eigen ervaring dat je als mens tot veel meer in staat bent dan je denkt. In elk van ons schuilt een innerlijke oerkracht.

Rouw visie


Rouw heeft geen eindpunt maar het verandert van vorm. Midden in het verlies lijkt het alsof rouwen enkel verdriet, pijn, chaos, wanhoop en machteloosheid is. Maar er schuilt ook iets moois in rouw. Ik beschrijf het graag als een lichtpunt in het donker. En dat is precies wat ik doe: ik steek een lichtje aan bij mensen die het gevoel hebben dat ze in het donker leven. Hoewel je je rouw alleen zult moeten dragen, mag je de kracht niet onderschatten van gepaste ondersteuning te krijgen in één van de moeilijkste en donkerste periodes in je leven.

Ook ik zocht terug naar zingeving in mijn leven en vond dit o.a. in mijn rol als rouw- en verliescoach. Tijdens mijn opleiding tot rouw en verliescoach leerde ik mensen in rouw te ondersteunen en bij te staan in hun verlies. Ik volgde verschillende specialisaties in trauma, relaties en gezinnen. Maar de meest waardevolle kennis waarop ik kan bouwen is de persoonlijke ervaring en beleving van mijn eigen rouwprocessen.