Welkom

Ik rouw omdat ik van je hou!

Ik rouw omdat ik van je hou! Dit was 4 jaar geleden de initiële naam voor mijn rouwpraktijk. . Maar net voor ik deze in de wereld zette, kwam de naam ‘Ik Rouw’ bij me op. Deze benaming was alleszeggend, helder, duidelijk, strak, zonder toeters of bellen en vooral 100% ik.

Mijn missie had ik helder voor ogen: de rouwenden dichter bij zichzelf laten komen door hen eigenaarschap in hun verliesverhaal te laten ontdekken. In het bijzonder voor het verlies van een ouder op volwassen leeftijd. Het was mijn eigen grootste pijn in mijn verliesverhaal, toch kan ik nog steeds niet met zekerheid zeggen of de pijn van het verlies van mijn zus niet een grotere impact op me heeft gehad. Of misschien is dit eerder iets waarvan ik moet beseffen dat dit niet te meten valt.

Ik opende mijn praktijk @Ik Rouw. De liefste coachees vonden mij. Ik voel me gezegend voor zij die bij mij kwamen, voor het vertrouwen, het geloof, de kwetsbaarheid die ze mij toonden en de groei vanuit hun verlies die ik mocht bewonderen van aan de zijlijn. Dankbaar voor wat ik van elk van hen heb mogen horen, zien, voelen en leren. Dit neem ik verder mee in mijn leven.

De ondernemer in mij voelde als snel dat er meer was, dat er meer gesproken mocht worden en vooral dat wij als ondernemer in de rouwsfeer een gezamenlijke missie uitdragen. Waarom zou je alles voor jezelf willen houden als je kan delen en samen meer kan laten groeien? Zo was de eerste “Rouw Op Mijn Bord” een feit. Een vernieuwend netwerk-event dat onmiddellijk letterlijk (dankzij de lekkere @rouwkost van Kim) en figuurlijk gesmaakt werd.

Hier stopte het niet voor mij, ik zag meer. Veel meer en ik wilde echt een verschil maken voor zij die ook ooit een verlies zullen moeten dragen. Een steen verleggen in het rouwlandschap maar ook op mijn eigen rouwpad. En ‘onverwacht’ was ze daar: Veerle @vertrouw. Bleek dat we  op nog geen 5 minuten van elkaar woonden  en met een hartje van Milka chocolade en een tas thee werd het snel duidelijk. Wij hebben iets met elkaar, iets wat je niet kan beschrijven maar enkel en alleen kan voelen. Een klik, een energie, een je ne sais quoi… . Onze ideeën en visies vielen samen en na een beetje geaarzel zetten we met volle overtuiging en 300% motivatie @dedoodleeft.be in de wereld. De eerste beurs voor particulieren rond afscheid, rouw en verlies in Vlaanderen . Een beurs die een onmiddellijk groot succes was en vanaf nu niet meer weg te denken valt in het rouwlandschap.

De Dood Leeft! heeft veel van mij gevraagd of misschien heb ik het te veel gegeven (een gekend patroon bij mezelf). Het hoogtepunt van de beurs werd voor mij een persoonlijk dieptepunt en bracht mijn verliesverhaal terug naar voor. Ook het ’waarom doe ik wat ik doe?’ werd terug in vraag gesteld. Een dieptepunt dat het donker maakte en mij vandaaruit bracht waar ik eigenlijk altijd al wilde zijn. Waar ik vroeger al geprobeerd had om mijn weg te vinden maar niet ben verder ben gegaan na de zoveelste deur die toe ging, ga ik nu de drive, zorg en toewijding die ik o.a. aan De Dood Leeft! heb gegeven en aan alle andere projecten in het verleden voor 300% geven aan mezelf! Ik sla de weg in die mij al van kinds af aan roept.

Als ik nu achterom kijk heeft @ikrouw mij precies gebracht en gegeven wat ik nodig had in mijn eigen rouwproces. Het zoeken naar wie ik wil zijn en het kunnen toelaten dat ik dat mag zijn. Alles is nu zoals het hoort te zijn. Met veel liefde, dankbaarheid, mooie herinneringen en onbetaalbare levenswijsheid laat ik mijn coachingpraktijk nu los en richt ik mij volop op mijn acteercarrière!

Prachtige mensen mocht ik leren kennen, mooie kansen zijn mij gegeven. Dank je wel om mij te volgen, dank je wel om mij te lezen, dank je wel om te delen. Deze pagina zal blijven want rouwen gaat over de tijd heen, ik hoop dat mijn teksten nog veel kunnen betekenen voor zij die het nodig hebben.

Hoe het verder gaat? Of Ik ooit nog ga coachen? Of ik ooit nog iets in de rouwwereld ga doen? Of Ik Ik Rouw terug activeer? Of ik terug ga schrijven voor deze pagina? Wie weet… op dit moment voelt de beslissing juist en ga ik in vertrouwen dat er passende projecten naar me toe gaan komen. Wat de toekomst brengt zal later blijken.

In dit mooie verhaal zijn er prachtige mensen die ik nog graag even extra in het licht zet want ze zitten in mijn hart en hebben gaandeweg betekenisvolle dingen voor mij gedaan.

@Sereni Barbara dank je wel voor wie jij bent, voor wat jij doet en de support en kansen die je me blindelings gaf.

@Liefenleed Lies dank je wel voor jouw ongelofelijk enthousiasme en je support – het  gaf mij een extra drive.

@storiesbymabel Lieke dank je wel voor de onvergetelijke autoritten en de tijd die we deelden – deze waren goud waard.

@onbespreekbaar dank je wel dat jullie rouw bespreekbaar maken en mij hierin lieten meeschrijven. Nicolas, onze eerste ontmoeting zal mij voor altijd bijblijven.

@thechancgemakeracademy Lieve Lieselotte dank je wel om er te zijn, te luisteren en mij te geven wat ik nodig had en om zichtbaar te maken wat ik het niet zag. Zonder jou had het zo anders geweest. Je zit in mijn hart.

@Vertrouw Lieve Veerle dank je wel om @dedoodleeft verder leven te geven! Dank je voor onze  momenten samen en nog zoveel meer. Het plezier, de granola’s, de tranen, …. jij bent goud waard.

Met heel mijn hart dank je wel allemaal.

Veel liefs,
Amy

Graag verwijs ik je door naar een van de collega’s waar ik nauw mee samenwerk.
Onze werkwijzes leunen in diverse vormen dicht bij elkaar aan en we werken allemaal vanuit een gelijkgestemde kijk op afscheid nemen en rouwen. Je kunt hen steeds vrijblijvend contacteren om te horen wat zij voor jou kunnen betekenen.

Voor afscheid:

Veerle:
www.invertrouwen.be

Voor rouwcoaching :

Lies: www.liefenleed.be

Leen: www.leendeclerck.com

Klaartje: www.re-exist.be

Voor ondernemers in de rouw- en afscheidsector:
Veerle www.dedoodleeft.be

Voor inspiratie rond ‘rouw en verlies’ verwijs ik je graag naar mijn instagrampagina ikrouw.be.

Blijf je graag op de hoogte van de volgende editie van
‘De Dood Leeft!’, laat dan hier je gegevens achter.