Rouw

Rouw

 

Wat is rouw


Rouw is het antwoord dat je geeft op jouw verlies. Hechting en verlies zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Door hecht te zijn en in verbinding te gaan met personen, zaken en situaties kun je niet anders dan vroeg of laat verlies ervaren.

Lees meer
Rouwcoaching

 

Waarom rouwcoaching


De meerwaarde van rouwcoaching is dat je ondersteund wordt en er echt naar jou geluisterd wordt. In ons leven zoeken we ondersteuning voor verschillende situaties: een trouwplanner, een loopbaanbegeleider, een geboortecoach, fitness trainer, …

Waarom zou je in een periode waarin alles davert en beeft niet iemand ter ondersteuning nemen? Uit eigen ervaring heb ik feeling met wat verlies met een mens doet. Als rouwcoach leid ik je mee door de uitdagingen en valkuilen waar je voor staat. Studie toont aan dat coaching mensen naar een hogere levenskwaliteit brengt en meer innerlijke verrijking geeft.

Lees meer
In coronatijden

Rouw en verlies in coronatijd


Rouwen in coronatijden. Er wordt van ons het uiterste gevraagd om tijdens deze coronacrisis op een goed manier om te gaan met het verlies van een dierbare. Het hele afscheidsritueel wordt grofweg van tafel geveegd, in het belang van onze eigen gezondheid. Er moet gekozen worden wie wel en wie niet fysiek afscheid mag nemen. Hierdoor komen we plots oog in oog te staan met waar onze plek in het gezin en de familie is.

Lees meer
In gesprek met Manu Keirse

 

In gesprek met Manu KeirseIk interviewde Manu Keirse over het verlies van een ouder. Meer bepaald, het verlies van een ouder op volwassen leeftijd. Het verlies van een ouder past in zekere zin in ons levensbeeld, we weten dat het ooit zal gebeuren. Maar ondanks het feit dat we min of meer zijn voorbereid blijft het verlies van een ouder een grote impact op ons hebben …

Lees meer